Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2018 Albino Armani Cuslanus Amarone Della Valpolicella Classico Riserva MAGNUM

2018 Albino Armani Cuslanus Amarone Della Valpolicella Classico Riserva MAGNUM

€92,50
De Magnum van deze prachtige Amazone Riserva
De Larense wijnkoperij.
  • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
    Vragen over een product? Bel: 035-5311311
  • Al 35 jaar ervaring
    Kom langs voor het beste wijnadvies
  • Bezorging
    Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
  • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
    Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Het hart van Valpolicella Classica bewaart de oudste herinneringen aan technieken voor het drogen van druiven.
Hier, tussen wijngaarden op terrassen met stenen muren en oude gehuchten, definieert onze Amarone de unieke identiteit van de Marano-vallei, met een spel van transparantie, veranderende geuren van rijp fruit, donkere kruiden en hints van chocolade en koffie.
In de mond verrast het u door zijn onverwachte frisheid, typisch voor wijnen die op een hoge heuvel worden geproduceerd, door zijn evenwicht en aangename tannines die het een wijn maken die geschikt is voor lange rijping. Onze Amarone Riserva is vernoemd naar Cuslanus, een oude god die in Valpolicella werd aanbeden ten tijde van de Etrusken, meer dan 2000 jaar geleden. Cuslanus was verbonden met het idee van het verstrijken van de tijd, net zoals deze wijn veel tijd nodig heeft om zijn complexe persoonlijkheid volledig tot uitdrukking te brengen die evolueert naar balsemieke en etherische geuren, die elk glas elegantie en evenwicht geven.

 

druivensoorten: Corvina, Corvinone en Rondinella.

Productiegebied: hoge heuvels in het productiegebied Valpolicella Classico tussen 300 en 500 m boven zeeniveau.

Bodemsamenstelling: kalkhoudende afzettingen op vulkanische rotsen.

Teeltsystemen: traditionele "pergola veronese" op stenen muurterrassen genaamd "marogne".

Vinificatie: na een zorgvuldige selectie in de wijngaard worden de druiven in bakken gedaan en te drogen gelegd in onze droogzolder genaamd "fruttaio", gelegen naast de wijnmakerij. Dit "appassimento"-proces is erg langzaam, om de concentratie van suiker, structuur en aroma's te ondersteunen. In de eerste maanden van het jaar na de oogst worden de druiven voorzichtig geperst en vindt er een lange en langzame fermentatie plaats in contact met de schillen. Hierna rijpt de wijn lange tijd in grote vaten en tonneaux tot aan het bottelen. Hij wordt na minimaal vier jaar op de markt gebracht.Foodpairing: Amarone is de perfecte begeleider van verfijnde gerechten zoals gestoofd vlees en wild, maar is ook perfect als "meditatiewijn" voor mensen die graag tijd doorbrengen met een onvergetelijke proeverij.

Servicetemperatuur: 14-16 C.