Blanco Reserva Rioja
Drie succesvolle wijnproducenten in Rioja besloten in 1985 een nieuw wijnhuis op
te richten. Zij kochten een voormalig klooster met omringend land en een
wijnkelder, waar de Benedictijner monniken al kort na de Middeleeuwen hun wijn
maakten. Een Single Estate bodega zou het worden, met druiven van eigen
wijngaarden, een uniek concept in Rioja, waar meer dan 90% van de wijnmakers
afhankelijk was van lokale druiventelers. Tegenwoordig behoort Barón de Ley met
meer dan 200 hectare wijngaarden tot de succesvolste wijnbedrijven van Spanje.
Baron de Ley combineert traditionele met moderne technieken en maakt wijnen die
door hun rijping op Amerikaans eikenhout onmiskenbaar Spaans van karakter zijn,
maar tegelijkertijd boordevol fruit zitten.
Barón de Ley Reserva 3 Viñas
Complexe, maar levendige wijn met geel fruit, kweepeer en honing. In de
smaak amandelen, kruiden en limoen. Het fruit en de mineraliteit zijn
perfect in balans en geven deze wijn een krachtige, aromatische en licht
ziltige afdronk.
Gematigd klimaat met zowel invloeden van de Atlantische Oceaan als de
Middellandse Zee. De wijngaarden liggen op terrassen aan de oevers van
de Najerilla, een zijrivier van de Ebro. De bodem bevat veel klei.
De druiven worden handmatig geoogst en apart geperst en in
roestvrijstalen tanks vergist. De drie afzonderlijke wijnen rijpen daarna
12 maanden in Amerikaanse eikenhouten vaten. Pas na de houtrijping
volgt de assemblage en de botteling.
Druiven
viura, malvasia, garnacha blanca
De druif viura staat elders in Spanje bekend onder de naam macabeo en wordt ook gebruikt voor de productie van Cava.
Serveersuggestie
Te serveren bij klassieke bereidingen van zalm, witvis in roomsaus,
gevogelte of bereidingen van kalfsvlees.
De naam ‘Tres Viñas’ betekent ‘drie wijngaarden’ en refereert aan de
drie verschillende druivenrassen die voor deze wijn gebruikt worden.
Malvasia zorgt voor net wat extra romigheid en rondeur, garnacha geeft
de wijn structuur en kruidigheid.
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review