Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 2019 Albino Armani Amarone Della Valpolicella Classico

2019 Albino Armani Amarone Della Valpolicella Classico

€33,95
Amarone Classico
De Larense wijnkoperij.
  • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
    Vragen over een product? Bel: 035-5311311
  • Al 35 jaar ervaring
    Kom langs voor het beste wijnadvies
  • Bezorging
    Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
  • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
    Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Het hart van Valpolicella Classica herbergt de oudste herinneringen aan technieken voor het drogen van druiven.
Hier, tussen wijngaarden op terrassen met stenen muren en oude gehuchten, definieert onze Amarone de unieke identiteit van de Marano-vallei, met een spel van transparantie, veranderende geuren van rijp fruit, donkere kruiden en hints van chocolade en koffie.
In de mond verrast het u door zijn onverwachte frisheid, typisch voor wijnen die op hoge heuvels worden geproduceerd, door zijn evenwicht en aangename tannines die het een wijn maken die geschikt is voor lange rijping.

 

druivensoorten: Corvina, Corvinone, Rondinella.

Productiegebied: hoge heuvels in het productiegebied Valpolicella Classic tussen 300 en 500 m boven zeeniveau.

Bodemsamenstelling: kalkhoudende afzettingen op vulkanische rotsen.

Teeltsystemen: traditionele "pergola veronese" op stenen muurterrassen genaamd "marogne".

Vinificatie: na een zorgvuldige selectie in de wijngaard worden de druiven in bakken geplaatst en te drogen gelegd in onze droogzolder genaamd "fruttaio", gelegen op hoge heuvels. Dit "appassimento"-proces is erg langzaam, om de concentratie van suiker, structuur en aroma's te ondersteunen. In de eerste maanden van het jaar na de oogst worden de druiven voorzichtig geperst en vindt er een lange en langzame fermentatie plaats in contact met de schillen. De wijn rijpt lang in grote vaten voordat hij wordt gebotteld.

Foodpairing: u zult elke slok van deze wijn waarderen in combinatie met vlees of gekruide kaas.

Serveertemperatuur: 14-16 C.