KLIMAAT & TERROIR: De wijngaard werd in 1989 aangeplant, ligt op 320 meter hoogte en heeft een zuidelijke expositie. De bodem bestaat uit zand (70%), kalksteen (20%) en klei (10%).
VINIFICATIE: De vergisting duurt 12 dagen en vindt plaats op 28-29°C in roestvrijstalen tanks. Na de malolactische vergisting (eveneens in RVS), rijpt de wijn 18 maanden in een tien jaar oud 3000 litervat van niet getoast Slavonisch eikenhout.
DRUIVEN: nebbiolo
ALCOHOL PERCENTAGE: 14,00%
GEUR & SMAAK: Spannend en energiek met aroma's van rozenblaadjes, steranijs en munt rond een kern van zoet rood fruit zoals kers en framboos.
SERVEERSUGGESTIE: Serveer bij gegrild rood vlees, portobello en natuurlijk pasta of risotto met truffel en geschaafde Parmezaanse kaas.
WEETJE: Omdat de bodem in Roero meer zand bevat dan in Barolo en Barbaresco, is de nebbiolo hier toegankelijker en minder tanninerijk.
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review