Loire
Menetou-Salon Blanc, Domaine de Châtenoy
Dit dorp grenst aan Sancerre, de wijnen zijn meestal iets fruitiger. |
Pierre Clément vergist de geoogste witte druiven per grondsoort apart. Dat gebeurt heel langzaam in roestvrijstalen tanks waarbij de temperatuur nauwkeurig in de gaten wordt gehouden. Pas na deze eerste fermentatie assembleert hij de jonge wijnen van kalkrijke kleibodem, om die vervolgens nog enkele maanden op hun lie te laten rusten. Deze werkwijze resulteert in kostelijke witte wijn die in april van het volgende wijnjaar wordt gebotteld. Die heeft dan een stuivend bouquet met grassige tonen en zuivere sauvignonkenmerken als groene appel en buxus verrijkt met bloemengeuren, een vleugje specerijen en een mooie sappige frisse smaak en finale. Een wijn dus om van te genieten als aperitief of aan tafel bij verfijnde en pure vis, schelp- en schaaldiergerechten, lichte bereidingen met witvlees en bij salade met geitenkaas.
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review