Le Petit Noir wijnen worden gemaakt in de Minervois, geproduceerd door Celliers Jean d'Alibert (opgericht in 1953). Celliers Jean d'Alibert ligt 20 km. ten zuiden van Carcassone en 25 km. ten noorden van Narbonne. De wijnen worden verbouwd op een kalkhoudende ondergrond, veelal op de zuidhellingen van dit pittoreske landschap. Het klimaat is mediterraan met Atlantische weersinvloeden. Onder deze naam vinden de volle en fruitige wijnen, met het warme karakter van het Franse zuiden, hun weg naar vele wijnliefhebbers in de wereld.
Koude gisting. Lange maceratie om alle aroma’s van de druiven te verkrijgen. 20% van de wijn rijpt in eikenhouten vaten.
Dieprode kleur met purperen hinten. Aroma’s van rode bessen met toetsen van cassis. Evenwichtige tannines. Lange afdronk.
Past goed bij vleesgerechten, stamp/stoofpotjes.
Nu te drinken.
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review