Cloudy Bay Sauvignon Blanc heeft een elegante, geconcentreerde smaak met sappige steenvruchten en citroengras, die worden ondersteund door een prachtige mineraliteit. De zuren geven de wijnen een verrukkelijke en langdurige afdronk, zodat deze sauvignon blanc lang kan rijpen.
Drink deze Sauvignon Blanc uit Marlborough, Nieuw Zeeland op een temperatuur van 8-10°C.
Lekker bij Zeevruchten
Cloudy Bay Sauvignon Blanc is lekker bij zeevruchten, bij vis, bij gevogelte en bij Geitenkaas.
Op dronk
Je kunt deze wijn nu drinken en ook nog tot 2029 bewaren.
Marlborough in Nieuw Zeeland
Cloudy Bay Sauvignon Blanc is afkomstig van wijnmaker Cloudy Bay uit Marlborough in Nieuw Zeeland. Opgericht door pionier David Hohnen heeft Cloudy Bay als één van de eerste wijnhuizen de Nieuw Zeelandse Marlborough-regio echt op de kaart gezet. Het wijnhuis is vernoemd naar de baai aan de oostkust, Cloudy Bay, gedoopt door kapitein James Cook in 1770 vanwege het troebele voorkomen van het water.
Sauvignon Blanc druiven
Cloudy Bay Sauvignon Blanc is gemaakt van 100% Sauvignon Blanc druiven. Het koele, maritieme klimaat wordt gecompenseerd door zeer veel zon. Lange zonnige dagen en koele nachten zorgen voor prachtige aroma’s en ongelooflijke kracht. De wijn is puur en de intensiteit van het fruit verbazingwekkend. Na de oogst werd het vrij uitgelopen sap 48-72 uur koud neergezet. De fermentatie werd voornamelijk uitgevoerd in roestvrijstalen tanks, waarbij ongeveer 7% van het mengsel bij warmere temperaturen werd gefermenteerd in oude Franse eikenhouten barriques en grootformaat eiken vaten.
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review