PROEVEN
Kristallijne kleur met koperachtige reflecties. Krachtige en zeer aromatische neus. Het doet denken aan banaan, vers gemaaid gras en vervolgens peer. In de mond is de aanzet openhartig, soepel en delicaat. De aroma's ontwikkelen zich geleidelijk dankzij een goede lengte in de mond die soepel, rond en heerlijk is.
WIJNBEREIDING
Maceratie van de koude huid tussen 18 en 24 uur. Lichte persing, bezinking door zwaartekracht zonder hulpstoffen en stabilisatie op fijne droesem. Fermentatie tussen 15 en 17°C. Malolactische gisting wordt geblokkeerd door koude 8-12°C, vervolgens in volle vaten gestapeld en 3-4 weken later eerst gesulfiet om het totale sulfietgehalte in de wijnen zoveel mogelijk te verminderen.
Op fijne droesem gedurende 3 of 4 maanden met wekelijks roeren om de wijnen op natuurlijke wijze te stabiliseren en hun dichtheid te vergroten.
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review