Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Albino Armani Casa Belfi Naturalmentefrizzante Bianco NV

Albino Armani Casa Belfi Naturalmentefrizzante Bianco NV

€14,95
De Larense wijnkoperij.
  • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
    Vragen over een product? Bel: 035-5311311
  • Al 35 jaar ervaring
    Kom langs voor het beste wijnadvies
  • Bezorging
    Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
  • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
    Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

druivensoort: witte vari%C3%ABteiten.

Productiegebied: Marca Trevigiana (provincie Treviso, in de regio Veneto).

Bodemsamenstelling: middelmatig gestructureerde grond, rijk aan kiezels en goed drainerend. Organische stoffen worden aangevoerd door het verspreiden van mest en door middel van groene bemesting (zaaien en voeden van de grond met plantenextracten, om de vruchtbaarheid te vergroten).

Teeltsystemen: guyot.

Vinificatie: druiven worden direct na de oogst voorzichtig geplet, daarna wordt de most geklaard door koude decantatie. Fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks met inheemse gisten zonder toegevoegde sulfieten. De gisten worden drijvend gehouden (battonage). Volgens de oude traditie voltooit de wijn in het voorjaar de alcoholische gisting in de fles, waarbij restsuikers door zijn eigen gisten worden omgezet in alcohol en kooldioxide, waardoor een natuurlijke mousserende wijn ontstaat. De natuurlijkheid van de wijn wordt bevestigd door de totale afwezigheid van chemische productresten. Alle procedures, zowel op het veld als in de kelder, worden uitgevoerd volgens de biodynamische kalender van Maria Thun.

Foodpairing: Naturalmentefrizzante is een intrigerende wijn dankzij zijn veelzijdigheid. Als je hem helder drinkt (de wijn voorzichtig inschenken en ervoor zorgen dat de gisten op de bodem van de fles blijven), kan het een jong en levendig aperitief zijn, dankzij zijn frisse citrusgeuren. Als alternatief kun je de troebele versie verkiezen, na het zachtjes schudden van de fles. Rijker in structuur en complexiteit dankzij de aanwezigheid van de gisten, is hij uitstekend bij gebakken vis en schelpdieren, maar ook in een picknickmand voor een vrolijke snack met salami, kaas en groenteomelet.

Hij is perfect bij asperges.

 

Serveertemperatuur: 6-8 C.