Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Bruno Paillard Dosage Zéro Champagne NV

Bruno Paillard Dosage Zéro Champagne NV

€59,00
De druiven voor de Zéro Dosage zijn afkomstig van 35 verschillende wijngaarden. Het is een blend van 50% pinot meunier, 25% pinot noir en 25% chardonnay.
De Larense wijnkoperij.
  • Wijnimporteur met eigen (web)winkel en proeflokaal
    Vragen over een product? Bel: 035-5311311
  • Al 35 jaar ervaring
    Kom langs voor het beste wijnadvies
  • Bezorging
    Wegens grote drukte kan de levertijd afwijken
  • Mooiste wijnwinkel in 't Gooi
    Torenlaan 33a, 1251 HG Laren
Beschrijving

Bruno Paillard was 27 toen hij zijn eigen wijnhuis oprichtte. Zijn enige bezit, een oude Jaguar, had hij verkocht en van dit geld huurde hij een kelder en kocht hij druiven van lokale wijnboeren. Een aantal jaren later, in 1984, liet hij de eerste bovengrondse ‘’kelder’’ bouwen. In dit uiterst moderne gebouw kon hij de temperatuur, het licht en de vochtigheid in detail reguleren. Al snel verkoopt hij zijn champagnes over de hele wereld. Zijn stijl wordt gekenmerkt door de klassieke assemblages van verschillende druivensoorten en verschillende jaargangen. Hij bezit op het moment 32 hectare wijngaarden, waarvan 12 hectare Grand Cru geclassificeerd zijn.

De druiven voor de Zéro Dosage zijn afkomstig van 35 verschillende wijngaarden. Het is een blend van 50% pinot meunier, 25% pinot noir en 25% chardonnay. De druiven worden handmatig geplukt en alleen het sap van de eerste persing wordt gebruikt. Het sap ondergaat een alcoholische fermentatie in roestvrijstalen tanks en in kleine eikenhouten vaten. Na de tweede alcoholische fermentatie in de fles rust de champagne drie tot vier jaar in de kelder op zijn afgestorven gistcellen. Na het dégorgement, waarvan de datum op de achterkant van de fles wordt genoteerd, rusten de flessen nog eens 6 maanden. De champagne heeft aroma’s en smaaktonen van citroen, groene appel, peer, noten en brioche brood. Fijne zuren, elegant en zeer geconcentreerd. Heerlijk bij oesters en schaal- en schelpdieren.