
Over The Chef's Edition
Taylor's The Chef's Edition is een werkelijk buitengewone olijfolie . Geproduceerd van de landgoederen Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita en Quinta do Junco, dezelfde eigendommen die de gewaardeerde Taylor's Vintage Ports produceren . Verweven in deze wijngaarden zijn 17 hectare olijfbomen, met name: Madural, Cordovil, Verdeal Trasmontana, Molar en Cobrançosa variëteiten.
De oogst is handmatig en vindt plaats in november, de ideale tijd om de olijven te plukken om de gewenste olie te produceren. Om de maximale smaak en versheid van de olijven te behouden, wordt de tijd tussen het plukken en malen tot een minimum beperkt, waarbij de olijven op dezelfde dag worden gemalen als dat ze zijn geplukt. Om de beste extra vergine olijfolie te maken, worden de olijven koudgeperst. Hierdoor blijven alle natuurlijke smaken behouden , is er een laag zuurgehalte en blijft de hoge voedingswaarde behouden.
Het klimaat in de Douro was ideaal voor de productie van extra vergine olijfolie van topkwaliteit .
Het volgde op een moeilijk jaar in 2022 en profiteerde van een hogere regenval dan verwacht, 880,2 mm in Pinhão, waar het gemiddeld 640 mm regent. Het is belangrijk om te onthouden dat onze olijventeelt droog wordt verbouwd en volledig afhankelijk is van natuurlijke regenval. Gewaardeerd om zijn geur, rijkdom aan smaak, pittigheid en opmerkelijke kwaliteit, heeft het een fluweelzachte textuur en harmonieuze balans en zal het een uniek karakter toevoegen aan uw culinaire meesterwerken.
Het is een essentieel ingrediënt dat alle smaken in een gerecht samen kan brengen, waardoor er balans en harmonie ontstaat. Til uw culinaire ervaringen naar een hoger niveau met Taylor's The Chef's Edition .
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review